Jogerősen nyolc év börtönre ítélték a bostai gyilkost

Jogerősen nyolc év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a bostai férfit, aki meggyilkolta szomszédját, majd évekkel később új otthonába is magával vitte az áldozat maradványait.

A Pécsi Ítélőtábla szerint a vádlott és az áldozat gyakran italoztak együtt egy kis baranyai faluban. Egy júniusi estén, hét évvel ezelőtt, a két férfi között szóváltás tört ki, amelynek során a vádlott egy konyhakéssel nyakon szúrta társát. Az áldozat az éjszaka folyamán a vádlott ágya mellett hunyt el alsóruházatban, míg a gyilkos elaludt.

A gyilkosság másnapján a tettes becsomagolta a holttestet egy pokrócba, és elrejtette azt garázsának szerelőaknájában. Az áldozat ruháit és egyéb tárgyait, valamint a gyilkosságnál használt kést eldobta. Öt nappal később a férfi bejelentette az áldozat eltűnését a rendőrségen, állítva, hogy összeveszett barátjával, és azóta nem hallott felőle.

Négy évvel a gyilkosság után a vádlott egy másik házba költözött, szintén Bostán, ahol újra elrejtette az áldozat maradványait, ezúttal a padláson. A hatóságok 2022 decemberében bukkantak rá az áldozat csontjaira az új ingatlanban egy házkutatás során. A táblabíróság most jogerősen nyolc évre ítélte a férfit.