Online csalás Sárváron: Egy nő több mint egy millió forintot veszített

Egy sárvári nő az online csalás legújabb áldozatává vált, miután egy közösségi oldalon hirdetett termékre jelentkezett, és több mint egy millió forintot emeltek le a csalók a számlájáról.

A police.hu közleménye alapján az állítólagos eladó a részletek egyeztetése után egy banki oldalnak álcázott honlapra vezető linket küldött a nőnek. A sértett ezen az oldalon választotta ki a számlavezető pénzintézetet és adta meg a bankkártyaadatait, amelynek következtében a csalók pár kattintással átutalták a számláján lévő összeget, majd több részletben készpénzben felvették azt egy ATM-ből.

A rendőrség nyomozása során egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfit és nőt azonosítottak, akiket pénzmosás bűntett elkövetése miatt előállítottak és hallgattak ki. Mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az online vásárlás során legyenek különösen óvatosak. Javasolják, hogy lehetőség szerint személyes átadás-átvétel mellett döntsenek, vagy ha az előre utalás elkerülhetetlen, akkor csak ismert és megbízható forrásból vásároljanak. Ha valaki mégis csalás áldozatává válik, haladéktalanul értesítsék a bankjukat és tegyenek feljelentést.