BRFK: Megtalálták a hajóbaleset hatodik áldozatának holttestét

Szigetújfalu közelében vasárnapra virradóra bukkantak rá a múlt szombaton Verőcénél történt hajóbaleset hatodik áldozatának holttestére.

A tragikus esemény múlt szombat éjjel történt, amikor egy kishajó és egy szállodahajó ütközött össze a Dunán, Verőcénél. A kishajón nyolc személy tartózkodott, közülük egy sérült állapotban ért partot, egy férfi holttestét pedig nem sokkal később a Duna-parton találták meg Verőcétől délre. Egy női holttestet a Megyeri hídnál fedeztek fel. A harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között bukkantak szerdán, míg egy 28 éves fiatal nő maradványait Sződligetnél találták meg csütörtökön. Az ötödik áldozat, egy 39 éves férfi testét a Duna bal partján, Gödnél az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége találta meg pénteken.

A szállodahajó cseh kapitányát segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki hétfőn, majd őrizetbe vették. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája szerdán bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság szerdai döntésével kapcsolatban kiemelte, hogy a kisgéphajó vezetője ittas állapotban volt, és a járművet indokolatlan irányváltoztatásokkal vezette, végül pedig nagy sebességgel ütközött a szállodahajóval. A szállodahajó kapitánya a becsapódást észlelve sem segített a baleset sérültjeinek, sem a vízbe esett személyeknek, továbbá nem értesítette a szállodahajó személyzetét, és nem hajtotta végre a mentési protokollt.