Juhász Péter TV2 elleni harca: helyreigazításokból készült videó

Juhász Péter, Budapest Belvárosának ellenzéki polgármester-jelöltje egy több mint másfél órás videót töltött fel a YouTube-ra, amely a TV2 által elkövetett hazugságok sorozatát helyreigazítások formájában mutatja be.

A videóban Juhász Péter bemutatja, hogy a Fidesz milyen módszerekkel próbálja lejáratni azokat, akik a célkeresztjébe kerülnek. Rogán Antal 2016-ban indított perét követően a kormánymédia több száz, kizárólag hazugságokat tartalmazó cikket és tévéadást közölt Juhászról, amelyek ellen a politikus pert indított és sorozatban nyert is meg.

A TV2-t jogerős ítélet kötelezte, hogy a Tények műsorban összesen 16 alkalommal adjon le helyreigazítást, azonban a csatorna nem teljesítette ezt a kötelezettséget megfelelően. A helyreigazításokat csak töredékesen, néhány másodperces darabokban közölték, összesen 8 év alatt, és még mindig nem értek a végére.

Juhász Péter által közzétett videóban a politikus egy nagy tál pattogatott kukoricával a kezében nézi végig azokat a helyreigazításokat, amelyeket a TV2 már leadott. A videó egy rövid bevezetővel kezdődik, majd 1 óra 45 percen keresztül a helyreigazítások követik egymást. A bevezetőben Juhász összefoglalja, mi történik majd az elkövetkező időszakban, és bejelenti, hogy beperli a magyar államot, mivel a jogerős ítéletek ellenére sem tudta kikényszeríteni, hogy a TV2 teljesítse a bíróság által előírt kötelezettségeket.

Az általa készített videóból indirekt módon az is kiderül, hogy Juhász nem szereti a popcornt, mivel a videó végére alig fogyott el a kezében lévő pattogatott kukorica. A videó végén megjegyzi, mégiscsak megérte, mivel ennyi ideig még nem hallott igaz állításokat a TV2-n.