„Összecsinálta magát” - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a piliscsabai polgármesterről

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás kritikával illette a piliscsabai KDNP-s polgármestert, Farkas Andrást, és a fideszes választókerületi elnököt, Czuczor Gergelyt a Kossuth rádióban.

Menczer Tamás a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt nyilatkozta, hogy Farkas András és Czuczor Gergely "összecsinálta magát", miután engedtek a helyi baloldali, háborúpárti önkormányzati politikusok nyomásának és elhatározták, hogy eltávolítják a "STOP Háború" feliratú plakátot a Jókai iskola kapuja mellől. Farkas András, Piliscsaba polgármestere a közösségi médiában jelentette be ezt a döntést, miután több szülő és a képviselőtestület is ezt kérte.

Menczer Tamás ezt a lépést "szégyennek" és "megdöbbenésnek" nevezte, mondván, hogy Farkas az ellenzék parancsait követte. Hozzátette, hogy Farkas András nem kíván újra indulni a polgármesteri posztra, amelyet a jövőben Thumáné Kauzál Melinda, a Fidesz jelöltje fog betölteni. Menczer Tamás szerint, ha valaki a háborúpárti baloldali politikusokat akarja kiszolgálni, akkor át kell állni, példaként említve Magyar Pétert, aki korábban a Fideszhez tartozott.

Az eset különösen érdekes, mivel Czuczor Gergely Menczer Tamás saját választókerületi elnöke a Pest megyei 2. körzetben. Menczer Tamás kiemelte, hogy a plakát közterületen teljesen jogszerűen lett elhelyezve, és a gyerekekre nem a plakát, hanem a háború jelent veszélyt.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint az európai parlamenti (EP-) választás legfontosabb kérdése, hogy Európa háborúba megy vagy béke lesz. Menczer Tamás szerint aki azt mondja, hogy nem ez a legfontosabb kérdés, az hazudik, és hozzátette, hogy a baloldaliak háborúpártiak, ezért nem akarnak erről beszélni. Rámutatott: Németország onnan indult, hogy sisakokat küldenek, ma már tankokat visznek és sorkatonaságot akarnak, és több német politikus, köztük a védelmi miniszter, a bajor miniszterelnök, valamint az Európai Néppárt vezetője, Manfred Weber is kötelező sorkatonaságot szorgalmaz, amit nőkre is ki akarnak terjeszteni.

Menczer Tamás hangsúlyozta, hogy Magyarország békéjének védelme folyamatosan meg kell védenie a miniszterelnöknek, és ez csak akkor lehetséges, ha a magyar emberek június 9-én világos igent mondanak a békére és odaállnak Orbán Viktor miniszterelnök mellé. A Fidesz kommunikációs igazgatója közösségi oldalán is megerősítette, hogy „nincs helyük közöttük azoknak, akik gyáván kiszolgálják a baloldalt”.