Újpesti gyilkosság: részletek a rendőrségtől és a szomszédoktól

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a szomszédok nyilatkozatai alapján további információkat tudtunk meg az újpesti gyilkosságról és a gyanúsított elfogásáról. A IV. kerületi Liszt Ferenc utcában egy idős házaspár holttestére bukkantak, a feltételezett elkövető, a házaspár 37 éves fia, a rendőrség kezébe került egy órán belül.

A rendőrség szerint a férfi az elkövetést megelőző napokban éles, hegyes tárggyal olyan súlyosan bántalmazhatta szüleit, hogy azok a sérüléseikbe haltak bele. A gyanúsított elfogásakor a rendőrök a IV. kerületben található lakásánál jelentek meg. Amikor a férfi ajtót nyitott, és észlelte a folyosón várakozó rendőröket, akik felszólították, hogy álljon a falhoz, a férfi egy nagyjából 20 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt rántott elő és a rendőrök felé támadt, megpróbálva mellkason szúrni az egyiket. A rendőr ezt észlelve hátralépett, így a kés pengéje a hóna alá csúszott, és nem sérült meg. A rendőröknek sikerült elkerülniük a sérülést, majd sokkoló és testi kényszer alkalmazásával lefogták és megkötözték a támadót.

A Központi Nyomozó Főügyészség több emberölés és hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a gyanúsítottat, és kezdeményezte annak letartóztatását. A KNYF a férfit – őrizetének elrendelését követően – gyanúsítottként hallgatta ki több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A letartóztatás elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója a 2024. május 26. napján 09:00 órakor megtartandó ülésen fog dönteni. A letartóztatás elrendelésének kérdésében a bíró vasárnap reggel fog dönteni.

A Blikk információi szerint a gyilkosság helyszínén, ahol a társasház lakásában a két holttestet találták, még másnap is láthatóak voltak a brutális kivégzés nyomai, például véres lábnyomok a bejárati ajtó előtt. Az egyik áldozat testvére értesítette a hatóságokat, miután már jó ideje nem tudta elérni a fivérét.

A szomszédok elmondása szerint az elkövető, G. Attila mentális betegségben szenvedett, és nem szedte a gyógyszereit. Az édesanyja, Magdolna folyamatosan panaszkodott, hogy már nem tudnak mit kezdeni vele. A köztiszteletben álló szülei mindent megtettek érte, ezért is felfoghatatlan a történtek. A szomszédok szerint Attila korábban jó munkája volt egy banknál, de betegsége miatt már évek óta nem vállalt munkát, és egyedül élt a szüleitől kapott lakásban.