Tűzvész egy indiai játékteremben

Legalább 24 ember vesztette életét egy rajkoti játékteremben keletkezett tűzben Gudzsarát államban, több gyerek is az áldozatok között.

A tragédia okai egyelőre ismeretlenek, a BBC szerint még nem állapították meg, hogy mi okozta a tüzet. A Reuters hírügynökség szerint a tűz oka hivatalosan is ismeretlen, de az ügyet átadták egy különleges nyomozóegységnek, és két embert letartóztattak az esettel kapcsolatban. A tűzoltók már ellenőrzés alatt tartják a tüzet, és megkezdődött a túlélők és további áldozatok keresése.

Bhupendra Patel, Gudzsarát miniszterelnöke, egy speciális nyomozócsoportot hozott létre az eset kivizsgálására. Rajkot polgármestere, Nayana Pedhadiya hozzátette, hogy „fő célunk a mentési munkálatok és a túlélők kimentése”, egyben szigorú elszámoltatást helyezett kilátásba a felelősök számára.

A tévéfelvételek tanúsága szerint sűrű füst és óriási lángok csaptak fel az épület teljes területén. Egy kórházi dolgozó szerint van olyan holttest, ami annyira összeégett, hogy képtelenség azonosítani őket, és a helyszínen dolgozó rendőrség szerint az áldozatok azonosítása különösen nehézzé vált a súlyos égési sérülések miatt.

Narendra Modi indiai miniszterelnök az X-en (korábban: Twitter) fejezte ki részvétét az áldozatok felé, és arról írt, a helyi hatóságok mindenben együttműködnek az áldozatokkal. Az áldozatok száma várhatóan tovább fog emelkedni. Az esemény mélyen megrendítette őt, és nyilvánosan fejezte ki részvétét az áldozatok családjainak.