Orbán Viktor a Patrióta műsorában

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este lesz látható a Patrióta című műsorban, ahol több fontos témáról is beszél majd, többek között a Fico-elleni merényletről, az orosz–ukrán háborúról és a sorkatonaságról.

A miniszterelnök a Bohár Dániel által vezetett Patrióta műsorban adott nagyinterjút, amely vasárnap este 18:30-kor kerül adásba a Patrióta YouTube-csatornáján. Orbán Viktor a Fico-elleni merénylet mellett az európai gazdaság helyzetéről, az új világrendről, valamint az orosz–ukrán konfliktus kapcsán az európai stratégiáról, az amerikai-kínai versengésről és az Európai Unió jövőjéről is nyilatkozik majd. A miniszterelnök arra is kitér, hogy Magyarország hogyan maradhat ki a háborús pszichózisból és megvitatja a harmadik világháború kitörésének esélyeit.

Az interjú beharangozójában Orbán Viktor hangsúlyozza, hogy a jelenlegi helyzetben nem pártügyekről, hanem háborúról és békéről, a magyarok jövőjéről van szó. Kritikát fogalmaz meg azzal kapcsolatban, hogy Brüsszel szeretné meghatározni, a magyaroknak a fiaikat az európai hadseregbe kellene adniuk.

Az Index beszámolója szerint a miniszterelnök a Patrióta műsor mellett a Kossuth rádióban is nyilatkozott pénteken, és egy nappal korábban, csütörtökön a Blikknek is adott interjút. Ezekben az interjúkban több témát érintett, többek között az Európai Unió jövőjét, Novák Katalin és Varga Judit lemondását, a foci-Eb-t, az olimpiát és Magyar Pétert is megemlítette, akinek a nevét azonban nem volt hajlandó kimondani.