Nicki Minaj letartóztatása Amszterdamban

Nicki Minaj amerikai énekesnőt letartóztatták az amszterdami Schiphol repülőtéren könnyűdrogok birtoklása és exportjának gyanúja miatt, órákkal a manchesteri koncertje előtt.

Az incidensről az énekesnő maga számolt be közösségi média posztokon keresztül. Egyik bejegyzésében azt állította, hogy „azt mondják, füvet találtak” nála, míg egy másikban kifogásolta, hogy beleegyezése nélkül vették el a poggyásszát és megpróbálják távol tartani Manchestertől. Minaj egy harmadik posztjában említést tett arról, hogy Amszterdamban legális a marihuána fogyasztása, bár ez a kijelentés nem felel meg a valóságnak. A rapper letartóztatásáról több bejegyzést is posztolt, és úgy véli, hogy a hatósági eljárással manchesteri fellépését akarták megakadályozni. (via BBC)

A holland csendőrség, a Royal Netherlands Marechaussee szóvivője megerősítette a 41 éves amerikai állampolgár letartóztatását, de további részleteket nem közölt. A Manchester Evening News cikke szerint Minajnak helyi idő szerint 8 órakor kellett volna színpadra lépnie, de fél órával később még nem jelent meg a színpadon. A holland rendőrség helyi idő szerint fél 8-kor arról tájékoztatta a PA hírügynökséget, hogy Minaj továbbra is letartóztatásban van, és még folyik a vizsgálat.

Az énekesnő Instagramon élőben közvetítette az egész folyamatot, ahol előre megtekert füves cigiket találtak az egyik táskájában, amelyek állítása szerint a biztonsági őréhez tartoznak, nem hozzá. Egy videóban állítólag annak a gépnek a pilótájával beszélget, amelyikkel utazott volna, és arról van szó, hogy az összes táskáját át fogják kutatni. Minaj eleinte nem akart beszállni a rendőrautóba, amíg nem hívnak neki egy ügyvédet, de végül kötélnek állt. A rendőrautóban ülve egy öltönyös férfival – akire a gépe kapitányaként hivatkozik – beszélget arról, hogy a rendőrök azt mondták, az összes poggyászát ki kell szedni a repülőből. A rapper X-en (korábban Twitter) azt írta, hogy a táskáit a beleegyezése nélkül vitték el, illetve, hogy a kapitány azt akarta, hogy törölje az Instagramról azt a videót, amiben szerepel.

Minajt megbírságolták, majd este tíz környékén engedték továbbutazni, de már nem tudott időben Manchesterbe érni a szombati koncertjére, így azt elhalasztották. A rappert mintegy 20 ezer rajongó várta az arénában, hogy színpadra lépjen. A jegyiroda kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, hogy „annak ellenére, hogy Nicki mindent megtett és minden lehetséges utat megvizsgált a szombat esti show megvalósításához, az amszterdami események lehetetlenné tették a fellépést. Kifejezték „mély csalódottságukat” az okozott kellemetlenség miatt és közölték, hogy a jegyek érvényesek az átütemezett koncertre, amelynek időpontjáról egyeztetnek.

Minaj azt is megpedzegette, hogy valakik szabotálni akarták a turnéját, és mindenki, aki részt vett a letartóztatásában, rengeteg pénzt kapott azért, hogy hátráltassa őt. Azt is hozzátette, hogy szerinte minden, amit tettek vele, illegális. Jelenleg nem ismert, hogy az énekesnő részt tud-e venni a manchesteri Co-op Live koncerthelyiségben tervezett fellépésén, mivel a koncerthelyszín honlapján még nem tettek közzé friss információkat az eseménnyel kapcsolatban. Minaj utoljára négy órája posztolt. A manchesteri szállodájából posztolt, és azt írta, hogy 5-6 órát ült egy börtöncellában, valamint bocsánatot kért a rajongóitól és megígérte, pótolják a koncertet. Az ügyészséggel folytatott konzultációt követően a gyanúsított pénzbírságot kapott, és most már folytathatja útját.