Magyar Péter a felcsúti kisvasúton utazott támogatóival

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője, Felcsúton folytatta országjárását, ahol nemcsak beszédet mondott, hanem a helyi kisvasutat is kipróbálta támogatóival együtt.

Pénteki programjának keretében Magyar Péter több száz támogatójával látogatott el Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc falujába, Felcsútra. A politikus beszédet mondott, de a felcsúti lakosok közül kevesen voltak kíváncsiak szavaira. A nap egyik fénypontjaként a támogatóival együtt utazott a felcsúti kisvasúton, amely a Pancho Aréna és Orbán Viktor háza mellett is megáll. A Tisza Párt EP-listavezetője kibérelte a Puskás Akadémia és az alcsútdobozi arborétum között közlekedő Vál-völgyi kisvasutat, és a kisvasútra talán még soha nem látott tömegek másztak fel, hogy menjenek néhány megállót Magyar Péterrel. A rajongók/választók nemcsak követték Magyart, hanem a HVG tudósítójának elmondták azt is, hogy miért tesznek így. Az egyikük azt mondta, neki az számít, hogy végre elmozdult az ország az apátiából, és most azt látja, hogy a változás nemcsak szükséges, hanem lehetséges is. Egy másik résztvevő annak a reményének adott hangot, hogy „talán lesz esély arra, hogy végre egy normális országban élhetünk, de azért ezt még nem kiabálom el”. Egy harmadik Magyar-támogató pedig csak annyit mondott: „Bárki meggyőz engem, csak ne Orbán. Ennyi.”

A felcsúti beszéd után Magyar Péter Hatvanpusztára, Orbán Viktor családjának birtokára is ellátogatott, ahol a "NER szívcsakráját" kívánta megtekinteni. Az események során a politikus megosztotta véleményét Mészáros Lőrinc meggazdagodásáról is, és arról, hogy korábban miért töltött be pozíciót Mészáros bankjában, az MBH-ban, mint felügyelőbizottsági tag.

Az országjárás következő állomásaként Magyar Péter Bicskére utazott, ahol a kegyelmi ügy kiindulási helyszínét kereste fel.