Komoly jégeső sújtotta több megyét Magyarországon

Pest megyében, Maglódon szombat délután hirtelen lecsapott a vihar, amelyet brutális jégeső kísért, de Vas és Veszprém vármegyéket sem kímélte az időjárás.

A Blikk információi szerint a meteorológiai szolgálat szombat délutánra több mint az ország felére adott ki zivatarriasztást. Az előrejelzések nagy mennyiségű csapadékra, erős, viharos szélre és helyenként villámlásra, valamint jégesőre figyelmeztettek. Országszerte komoly erővel tomboltak a viharok, sőt, egyes helyeken tornádóra is felfigyelhettek a lakosok.

Maglódon a zivatar délután 3 óra előtt tört ki, és az eső mellett jelentős mennyiségű jég is hullott. Egy helyi lakos által készített felvétel tanúsága szerint közepes méretű jégdarabok borították be a települést. Késő délutánra a viharfelhők Eplényt és Sárvárt is elértek, ahol szintén jelentős jégeső volt tapasztalható.

Az Időkép radarképe alapján Maglódtól keletre egy nagyobb viharzóna helyezkedik el, amely észak felé, Hatvan irányába mozog. A Veszprém vármegyei Eplényben cseresznyeméretű jégdarabok hullottak, míg a Vas vármegyei Sárváron a jég teljesen beborította a talajt, mintha havazott volna. A MetFigyelő nevű Facebook-oldal több fotót is megosztott a viharról, amelyek bemutatják a jég okozta károkat és a vihar erejét.