Joe Biden új kampányfilmje Robert De Niro narrációjával

Joe Biden amerikai elnök közzétette új kampányfilmjét, amelyben Robert De Niro Donald Trump "őrületeiről" beszél, a New York Times és a Telex szerint.

A "Snapped" (Bekattant) című videóban De Niro Trump személyének és elnökségének bizarr megnyilvánulásaira emlékezteti a választókat. A narráció során figyelmeztetést kapnak arról, hogy egy második Trump-időszak még rosszabb lenne.

Robert De Niro jellegzetes hangján hallhatjuk: „Az éjféli tweetektől a fertőtlenítőszer ivásán át az emberek könnygázzal való lefújatásáig – tudtuk, hogy Trump elszabadul, amikor elnök lesz. Aztán elvesztette a 2020-as választást – és még jobban bekattant. Kétségbeesetten próbálta megtartani a hatalmat. Most pedig újraindul. Ezúttal azzal fenyegetőzik, hogy diktátor lesz. Hogy megszünteti az alkotmányt”.

A színész korábban is nyíltan szembeszállt Trumppal, többek között a National Board of Review díjátadó gáláján "főnökbabának" nevezte, és a Tony-díjátadón trágár szavakkal ítélte el. Az "Az ír" (Irishman) londoni bemutatóján pedig úgy nyilatkozott: „van egy gengszter elnökünk, aki azt tesz meg, amit akar, ő ezeket meg fogja úszni, de nekünk itt maradnak a problémáink”.

A kampányfilm a csatatérállamok televíziós és digitális platformjain, valamint az országos kábelcsatornákon kerül majd adásba, és a videómegosztókon is elérhető lesz. A reklám része a Biden-kampány 14 millió dolláros májusi reklámkampányának.

A hirdetés azzal kezdődik, hogy De Niro jellegzetes hangja felcsendül, és Trumpról beszél a koronavírus-járvány és a Black Lives Matter 2020-as tüntetéseinek képei fölött. A reklám egy felvételt is bemutat, amelyen Trump egy kampánygyűlésen beszél: „Ha nem választanak meg, vérfürdő lesz” – fogalmazott a volt elnök, bár ezt eredetileg az autógyártással kapcsolatban mondta.