Magyarország legdrágább autópályája: az M76-os projekt felfüggesztése

Lázár János, építési és közlekedési miniszter bejelentette, hogy az M76-os autópálya építése egyelőre nem fog megvalósulni, ami csalódást okozhat a Zalaegerszegen élőknek. A Világgazdaság szerint a miniszter Nagykanizsán tartott kampánybeszédében hozta nyilvánosságra ezt az információt.

A tárcavezető kifejtette, hogy a Zalaegerszegről Budapestre vezető leggyorsabb, legolcsóbb és legjobb útvonal Nagykanizsán keresztül halad. Ez arra utalhat, hogy a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő M76-os projekt helyett a kormány a Zalaegerszeget és Nagykanizsát összekötő 74-es főút négy sávra bővítését részesíti előnyben.

Az M76-os autópálya, amelynek mindössze 8,6 kilométeres szakasza készült el eddig, kilométerenkénti 9,2 milliárd forintos költségével Magyarország legdrágább autóútja lenne. Lázár János is elismerte ezt a tényt, ami valószínűleg hozzájárult a döntéshez, hogy a kormány az olcsóbb beruházást, a 74-es főút bővítését támogatja. Az M76-os jelenlegi szakasza Holládnál csatlakozik az M7-es autópályához, és Fenékpusztáig tart.