Az Asus ROG Ally X: Új szintre lép a hordozható játékélmény

A legújabb szivárgások alapján az Asus következő generációs kézikonzolja, a ROG Ally X jelentős akkumulátor-kapacitás növekedést és hardveres fejlesztéseket ígér, amelyek még vonzóbbá tehetik a hordozható játékpiac egyik szereplőjét.

Az Asus 2023-ban mutatta be első kézikonzolját, a ROG Allyt, amely már akkor is erős teljesítményt nyújtott a gamer notebookok és okostelefonok közötti kategóriában. Az új modell, a ROG Ally X kapcsán a The Verge szerzője már megismerhette a konzol ergonómiáját, amely jelentős fejlődést mutat az elődhöz képest.

A VideoCardz által közzétett információk szerint az Asus ROG Ally X akkumulátorának kapacitása megduplázódik, 40 wattórról 80 wattórra növekszik. Ez a változás azonban nem jár jelentős méretnövekedéssel: az új konzol mindössze 70 grammal lesz nehezebb és csak 5 milliméterrel vastagodik. A hűtőventillátor méretének csökkenése mellett a légáramlás 10 százalékkal nő, ami hozzájárulhat a kompakt kialakításhoz.

A teljesítmény tekintetében nem várható drasztikus változás, mivel a processzor továbbra is az AMD Ryzen Z1 Extreme marad, és a kijelző mérete sem változik. Viszont a RAM mérete 8 GB-tal nő, 24 GB-ra, és a gyorsabb LPDDR5 technológiára vált.

Az új ROG Ally X tehát inkább egy finomított változat lesz, nem pedig egy teljesen új generáció. A konzol megjelenésének időpontja és ára egyelőre ismeretlen, de a prototípus létezése alapján a következő hónapokban várható a piacra lépése.