„Justice for Hungary” – Magyar Péter üzenete Hatvanpusztáról és a köztévé vitájáról

Magyar Péter, a Tisza párt vezetője, országjárása során Hatvanpusztára is ellátogatott, ahol az Orbán-rezidenciánál „Justice for Hungary, igazságot Magyarországnak” felkiáltással kezdte meg beszédét.

Magyar Péter a pénteki napon Hatvanpusztára érkezett, és a tervek szerint Felcsúton és Bicskén is felszólal. Az Orbán-rezidencia bejáratánál hangoztatta, hogy nem félnek a hatalomtól, és üzenetet küldtek a kormányzatnak. A politikus szerint a hatalom kontroll nélkülivé vált, és az ő első lépéseik között szerepelne egy új vagyonnyilatkozati rendszer bevezetése, amely a politikusok családtagjait is magában foglalná, valamint egy húsz évre visszamenőleges vagyonosodási vizsgálatot is kezdeményezne.

Magyar Péter kritikával illette a jelenlegi kormányt, amelyet család-, vidék-, gyerekbarátnak és kereszténynek állít be, miközben szerinte a lakosság jelentős része a létminimum környékén él, és sok gyermek nem jut hozzá alapvető jogokhoz, mint a minőségi oktatás vagy egy emberhez méltó gyerekkor.

A Tisza párt vezetője szerint nem a gazdag emberekkel van a probléma, ha azok saját tehetségük és munkájuk által érték el vagyonosodásukat. Magyar Péter a nemzeti tőkésosztályt Franciaország példáján keresztül mutatta be, ahol a Notre Dame leégésekor jelentős összegeket ajánlottak fel a felújításra. Ezzel szemben kritizálta azokat, akik a miniszterelnökhöz közel állnak és gazdagságukat fitogtatják. Végül üzenetet küldött a NER-lovagoknak és „nersevikeknek”, hogy próbáljanak meg hasonlítani a régi arisztokráciához.

Felcsúti állomásán Magyar Péter bejelentette, hogy részt vesz a köztévé EP-listavezetői vitáján, amelyet május 30-án rendeznek a Várkert Bazárban, ahol a fideszes gyűléseket szokták tartani. A Tisza párt listavezetője korábban nem mondta biztosra, hogy ott lesz a vitán, de most megerősítette részvételét, és azt is, hogy a tüntetést a vita idejére a helyszínre bejelentették. A közmédia szabályai szerint a résztvevőknek nyolc perc áll majd rendelkezésükre, öt hozzászólás formájában. Magyar Péter azt ígérte, hogy a vitán arról fog beszélni, ami a magyar embereket érdekli, és ha a szervezők megpróbálják belé fojtani a szót, vagy kizárják a nyilvános vitából, mindenki látni fogja, hol tart a magyar közmédia. A választási vitát nézők nélkül rendezik, a műsorvezetők Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesznek.

A Tisza Párt alelnöke csütörtök óta Fejér vármegyét próbálja körbejárni, és péntek délután a szimpatizánsaival együtt Felcsútra látogatott, ahol felültek a híres kisvasútra is. A "Vonatozz Péterrel!" elnevezésű eseményen a politikus és társai a Demjén Ferenc által előadott "Szabadság vándorai" című művet is elénekelték, ezzel is jelezve a szabadság és a változás iránti vágyukat. Magyar Péter a felcsúti vonatozáson azt ígérte, hogy a köztévé vitáján függetlenül attól, hogy mit mondanak erre a vita vezetői, arról fog beszélni, „ami a magyar embereket érdekli”, és kifogásait még aznap jelezni fogja. A köztévé vitájának feltételei szerint mind a 11 EP-listavezetőt meghívták, akiknek egyenként 7 percet biztosítanak arra, hogy kifejtsék álláspontjukat a szervezők által kiválasztott témakörökben, valamint további 1 percet arra, hogy reagáljanak a többi listavezető gondolataira.

Magyar Péter kijelentette, hogy részt vesz a köztévé vitáján, és aláírja a beleegyező nyilatkozatot a vita szabályairól, de elküldi a kifogásait is az állami médiának. A politikus jelezte, hogy a vitán arról fog beszélni, ami a magyar embereket érdekli, függetlenül attól, mit mondanak erre a vita vezetői. A közmédia korábban előírt vita szabályai értelmében a tizenegy, listát állító jelölőszervezet listavezetőjének fejenként összesen nyolc perc áll majd rendelkezésére, öt hozzászólás formájában. Ha bárki a vita szabályozott menetétől eltérne, akkor őt a vitavezetők kizárják a vitából. Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a vitán való részvétele ellenére is megtartják a Várkert Bazárhoz szervezett tüntetést.