A Pancho Aréna mellett énekelte a Kossuth-nótát Magyar Péter

Magyar Péter a Pancho Aréna mellett pár száz embernek beszélt Felcsúton, ahol a hatalom szívcsakrájának nevezte a helyszínt, és a közelmúltban tett látogatásáról számolt be.

Magyar Péter köszönetet mondott azoknak, akik nem féltek eljönni Felcsútra, és megemlítette, hogy korábban Hatvanpusztán jártak, ahol tárlatvezetés nem volt. Beszélt a hatvanpusztai Orbán-rezidenciáról, és arról, hogy a környéken milyen ingatlanokat vásároltak Tiborcz István és Mészáros Lőrinc. Emellett említést tett egy kis safariról, óvóhelyről és harci járművekről is, amelyek állítólag a területen találhatóak.

A politikus kitért egy történelmi eseményre is, amikor 1931-ben a Justice for Hungary repülőgép szállt le a falu határában, ami a trianoni béke után átrepülte az óceánt. Ezt az eseményt használta fel arra, hogy "Igazságot Magyarországnak 2024-ben" üzenetet közvetítsen. Beszélt a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványról is, amely az elmúlt években 53 milliárd forint tao-pénzt kapott, és részletezte, hogy mi minden tartozik a Puskás Akadémiához: kisvasút, arborétum, hotel és maga a Pancho Aréna.

Magyar Péter szerint a lényeg az 53 milliárd forint és az az életérzés, amit a stadion és a környező fejlesztések képviselnek. Kiemelte, hogy bár nincs baj azzal, ha valaki szereti a focit, fontos lenne az átláthatóság és a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatala.

A június 9-i választások kapcsán Magyar Péter szerint egyszerű a döntés: a múlt és a jelen korrupciója, vagy egy tiszta közélet és igazságos jövő között lehet választani. A választóknak dönteniük kell a Türk Tanács és az Európai Unió, a Kelet és a Nyugat, valamint különböző politikai személyiségek között. A beszédet követően a jelenlévők közösen elénekelték a Kossuth nótát.

A május 24-i eseményen azonban sokkal többen, mintegy kétezer ember gyűlt össze, hogy meghallgassák Magyar Pétert. A Tisza Párt politikusa szerint nem fontos, hányan jöttek el, a lényeg, hogy ott vannak. A felcsúti beszéd után kibérelte a Vál-völgyi kisvasutat, hogy részt vegyenek "a szocialista szellem vasútján egy utazáson", ami valószínűleg az éves kihasználtsága a duplájára fog emelkedni.

A felcsúti kisvasutat bárki kibérelheti, és a Tisza Párt politikusa szerint azzal, hogy a szerelvényt egész napra kibérelték, a kihasználtság jelentősen nőhet. A kisvasút honlapja szerint egy különmenet 40 fő alatt – a menetjegyek ára mellett – 20 ezer forintba kerül, 40 fő felett a kétszer hat kilométeres útra már nem kell külön jegy az utasoknak.

A helyiek között vegyesek voltak a vélemények Magyar Péter felcsúti megjelenéséről. Egyesek szerint a változásra van szükség, mások viszont kritizálták a politikust, mondván, hogy a kisvasút büszkesége a falunak, és nem helyes ebből viccet csinálni. Az eseményen jelen voltak olyanok is, akik külföldről érkeztek, hogy támogassák Magyar Pétert, és reményt fejeztek ki a változások iránt.