Magyar Péter kibérelte a felcsúti kisvasutat

A Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője, Magyar Péter pénteken érkezik Felcsútra, ahol a hírhedt Vál-völgyi kisvasúttal fog utazni, mivel az egész szerelvényt kibérelte.

Fejér megyébe látogat országjáró körútja keretében Magyar Péter, aki a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője. Kiskunfélegyházán tartott beszédében említette meg, hogy Felcsútra a Vál-völgyi kisvasúttal fog eljutni, és hogy az egész szerelvényt kibérelte arra a délutánra.

Magyar Péter humoros megjegyzést is tett a kisvasút kapcsán, amelyet korábban kihasználatlansága miatt kritizáltak, és uniós támogatásból épült. "Valószínűleg az éves kihasználtság a duplájára fog emelkedni” – fogalmazott élcelődve, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a vasút állapotát Magyarországon miért nem fejlesztik, miközben Európa-szerte ez a tendencia figyelhető meg.

A politikus továbbá reményét fejezte ki, hogy a foglalást nem mondják le hirtelen, amikor kiderül, hogy ő és csapata bérelte ki a szerelvényt, és nem kezdik el rögtön karbantartani.

A felcsúti kisvasútról szóló részlet Magyar Péter kiskunfélegyházi élő közvetítésének felvételén a 32:00 perces jelzésnél tekinthető meg. Magyar Péter arról is beszámolt, hogy a kampánykörútját Bács-Kiskun vármegyében folytatta és kedd délután Kiskunfélegyházán bukkant fel, ahol többek között a vasút állapotát is kielemezte.

Az uniós támogatásból épített kisvasút 2016 óta közlekedik a felcsúti stadion és az alcsútdobozi arborétum között, és 2020-ig több mint 23 millió forint mínuszt termelt. A hivatalos nevén Váli-völgyi kisvasutat a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (FUNA) üzemelteti. Magyar Péter provokatív megjelenése Felcsúton és a kisvasút kibérlése is valószínűleg Orbán Viktor miniszterelnök falujába szervezett rendezvényével és a kisvasút használatával is az ellenfelei bajszát huzigálja, mint ahogy korábban Deutsch Tamással vívott cicaharcában is tette.