Szombathelyi női kézilabdacsapat licencproblémái

Öt évvel ezelőtt már foglalkoztunk a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia helyzetével, amikor is a női csapatnak nem volt saját otthona. Most, annak ellenére, hogy a másodosztályban kiemelkedően teljesítenek, a licencelnyerés akadályokba ütközik.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia női kézilabdacsapata jelenleg vezeti a másodosztályt, és két fordulóval a bajnokság vége előtt már biztosan feljutott az élvonalba. Azonban a klub közleménye szerint problémák merültek fel a licencelnyeréssel kapcsolatban. A klub szerint a városvezetés, és különösen Nemény András polgármester, nem engedi őket a Schaeffler Aréna Savariába, ami megfelelő helyszín lenne az NB I-es mérkőzések megrendezésére. A Haladás Sportkomplexum nem alkalmas erre a szintre, és a városvezetés nem reagál a klub kéréseire.

A klub aggodalmát fejezte ki, hogy a városvezetés talán nem is támogatja az NB I-es női kézilabdát Szombathelyen. A Magyar Kézilabda Szövetség június 5-ig adott határidőt a klubnak, hogy találjanak egy másik, megfelelő helyszínt a probléma megoldására.