Skorpió támadás egy Las Vegas-i luxushotelben

Egy kaliforniai férfi, Michael Farchi élete legrosszabb ébredését élte át, amikor egy skorpió megcsípte a heréjét a The Venetian luxushotelben Las Vegasban.

Michael Farchi tavaly decemberben szállt meg a The Venetian luxushotelben, ahol egy reggel éles, szúrós fájdalmat érzett a heréiben. A férfi a takaró alatt egy skorpiót talált, amely állítása szerint többször is megcsípte. A csípések helyét lefotózta, majd azonnal kórházba sietett, ahol megerősítették, hogy valóban skorpió okozta a sérüléseit.

A hotel igazgatója nem kért bocsánatot a történtekért, és a szálloda csupán a szoba árát engedte el kártérítésként. Farchi családjával másnap kijelentkezett a szállodából, és feljelentést tett.

A The Venetian szobaárai 250 dollártól (kb. 90 ezer forint) egészen 2500 dollárig (kb. 900 ezer forint) terjedhetnek éjszakánként. A környéken a skorpiók gyakoriak, egy helyi kártevőirtó szerint egy pálmafában több száz skorpió is meghúzhatja magát, és egy háztulajdonos több mint 22 skorpiót ölt meg az elmúlt hónapokban a birtokán. Las Vegas környékén 23-féle skorpió él, és bár a többségük nem veszélyes, az arizónai kéreg skorpió kivétel ez alól.