Mérsékelt emelkedéssel nyitott, de vegyesen zárt a magyar tőzsde

Mérsékelt emelkedéssel indította a napot a magyar tőzsde, a blue chipek közül a Telekom és az OTP emelkedett, míg a Mol és a Richter árfolyama mínuszban zárt.

A BUX 0,3 százalékos pluszban állt a kereskedési idő felénél, de végül 0,28 százalékos mínuszban, 190,4 ponttal csökkentve 68 673,84 ponton fejezte be a napot az előző záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg.

A hazai részvénypiacon vegyes volt a hangulat, a blue chipek közül a Magyar Telekom árfolyama 0,96 százalékkal, az OTP-é pedig 0,05 százalékkal emelkedett, míg a Mol 0,33 százalékkal, a Richter pedig 1,31 százalékkal esett. A midcapek piacán jobb volt a hangulat, a Zwack árfolyama 4,3 százalékkal, az Alteo 2,3 százalékkal erősödött, míg a CIG Pannónia árfolyama 7,0 százalékkal emelkedett.

A magyar tőzsdén a következő részvények teljesítenek a legjobban és leggyengébben ma reggel. A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 3,9 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei. Az öt legforgalmasabb papír között ma a Magyar Telekom és az OTP is helyet kapott, de a Mol, a Richter és a Delta részvénye is felkerült a listára, ahol a Telekom forgalma 867,6 millió forint, a Molé 1,3 milliárd forint, míg a Richteré 827,1 millió forint volt.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint egy céláremelésen kívül, ami OTP-t érintette, nem jelent meg kibocsátói hír, így nincs különösebb oka annak, hogy a kedvező nemzetközi hangulat ellenére visszafogottan alakult a kereskedés. Szemán Péter úgy véli, hogy a Magyar Telekom a befektetői várakozások miatt erősödhetett, a társaság első negyedéves jelentését a tőzsdezárás után teszik csak közzé.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6084,13 ponton zárt szerdán, ez 16,42 pontos, 0,27 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.