Pep Lijnders vezetőedzőként folytatja a Red Bull Salzburgnál

Pep Lijnders, a Liverpool jelenlegi másodedzője, a következő szezontól kezdve a Red Bull Salzburg vezetőedzője lesz. A holland szakember hároméves szerződést írt alá az osztrák csapattal.

Pep Lijnders pályafutása során eddig Jürgen Klopp mellett dolgozott, mint másodedző, de most először kap lehetőséget arra, hogy vezetőedzőként bizonyítson. A 41 éves szakember a szezon végén távozik a Liverpooltól, és az osztrák bajnoki címvédő RB Salzburg irányítását veszi át.

Korábban felmerült, hogy Lijnders az Ajaxszal is tárgyal, de végül a Salzburg mellett döntött. A holland szakembernek nem lesz ismeretlen a Red Bull filózófiája, hiszen több játékos is ezen a rendszeren keresztül került a Liverpoolhoz, mint például Szoboszlai Dominik, Naby Keita és korábban Sadio Mané.

A Red Bull Salzburg jelenleg a második helyen áll az osztrák bajnokságban, két ponttal lemaradva az éllovas Sturm Graz mögött, egy fordulóval a szezon vége előtt. Az osztrák Bundesligában a bajnoki cím automatikusan Bajnokok Ligája-csoportkört ér, míg a második helyezettnek selejtezőt kell játszania az elit sorozatban.