Új Assassin's Creed játék érkezik: Assassin's Creed Shadows

A Ubisoft bejelentette, hogy szerda délután felfedik az Assassin's Creed sorozat legújabb részét, az Assassin's Creed Shadows-t, amely korábban Assassin's Creed Codename RED néven volt ismert. A játék a feudális Japánban fog játszódni, és a rajongók magyar idő szerint május 15-én 18:00 órakor láthatták az első hivatalos trailert.

Az Assassin's Creed franchise hivatalos X-oldala osztotta meg a hírt, hogy a Ubisoft szerdán hivatalosan is bejelenti az új epizódot. Az Ubisoft_Frax nevű felhasználó már korábban információkat szivárogtatott ki a játékról az X-en. Ezek szerint a szezonbérlet ára 40 euró (körülbelül 15 ezer forint) lesz, és két külön megvásárolható DLC, vagyis letölthető tartalom is érkezik, mindegyik 25 euróért (9600 forint).

Az IGN észrevételei szerint a játékban lesznek úgynevezett Currency Packek is, amelyek bizonyos mennyiségű Helixet, a játékbeli fizetőeszközt tartalmazzák. A rajongók már alig várják, hogy többet megtudjanak az Assassin's Creed Shadows-ról, és hogy kézbe vehessék a feudális Japánban játszódó kalandot.

A Shadows alcímmel érkező teljes értékű folytatás ezúttal a 16. századi feudális Japánba kalauzol minket, és az új vonalas AC-khoz hasonlóan ismét két főhőse lesz: az egyik Yasuke, egy valós történelmi személyről mintázott fekete bőrszínű szamuráj, a másik pedig Naoe, egy Iga tartománybeli sinobi. A két játszható karaktereknek eltérő harcmodora lesz, így előbbi egy igazi nehézfiúként az agresszív, testközeli csapásokkal operál majd, míg utóbbi a klasszikus lopakodó orgyilkos képességeit kamatoztatja (vagyis neki lesz rejtett pengéje).

A settenkedés és a szemtől szembeni harc tehát valamelyest új értelmet fog nyerni a következő epizódban, ráadásul történetvezetés szempontjából is jól átgondoltnak tűnik a koncepció. A Szengoku-korszakban játszódó események idején ugyanis megosztottság uralkodott a szigetországban, és sóguni címért is ádáz harcok folytak. Ez pedig kiváló alapanyagot szolgáltatott a fejlesztőknek, akik – mint minden résznél – ezúttal is alaposan körbejárták a történelmi korszakot, és annak helyszíneit.

A bejárható Japánban (pontos térképméret még nincs) a kiszámíthatatlan időjárás, és a változó évszakok viszontagságainak is kileszünk téve, de mi is hatással leszünk a környezetünkre. Kiderült továbbá az is, hogy a megjelenő Assassin's Creed epizód már csak a jelen generációs konzolokra és PC-re fog csak megjelenni, amire azért valahol számítani lehetett. Az Assassin's Creed Shadows PC-re, valamint PlayStation 5 és Xbox Series X konzolokra érkezik 2024. november 15-én.