A Mind idegenek vagyunk film mély érzelmeket vált ki

A Mind idegenek vagyunk című film ritkán látható a magyar mozikban, de streaming szolgáltatáson keresztül elérhető, és nem érdemes kihagyni ezt a meglepően katartikus élményt.

A film olyan érzéseket dolgoz fel, amelyekkel csak azok tudnak azonosulni, akik már elvesztettek valakit, aki fontos volt számukra. A Mind idegenek vagyunk nem csak a gyászról szól, hanem arról is, hogy a gyász feldolgozása egyfajta belső műtét, amit senki más nem végezhet el helyettünk. Andrew Haigh rendező és forgatókönyvíró a Taichi Yamada regényéből készült filmjével egy olyan történetet hozott létre, amely a gyász témáját egyedülálló módon közelíti meg. A film első órája félrevezető lehet, hiszen csak később derül ki, hogy a történet valójában miről szól, hasonlóan a Pszicho film "zuhanyos jelenetéhez". Egy meghatározó jelenetben a film minden addigi elemét új megvilágításba helyezi, ami a néző számára katarzist eredményez.

A film főszereplői, Adam (Andrew Scott) és Harry (Paul Mescal), két magányos férfi, akik lassan találnak egymásra. A történet első felében egy romantikus filmnek tűnhet, de a valódi történet ennél sokkal többről szól. A film ereje a váratlanságában, a feszültségében és a különleges megvalósításában rejlik.

Andrew Scott és Paul Mescal alakítása kiemelkedő, és nélkülük a film katarzisa sem jöhetne létre. A film operatőre, Jamie Ramsay, érzékeny képi világot teremt, amely hozzájárul a film atmoszférájához.

A Mind idegenek vagyunk nem csak a történetével, hanem a néző saját életével való kapcsolatán keresztül is maradandó élményt nyújt. A film a következő időpontokban lesz látható Magyarországon: 05.16. 20:00 Pécs, Apolló mozi; 05.26. 18:00 Budapest, Művész mozi; 06.09. 19:00 Budapest, Uránia mozi; 06.16. 19:00 Budapest, Toldi mozi. Emellett a Disney+ kínálatában is elérhető.