Nicolas Cage lehet József a Jézus gyerekkorát bemutató új filmben

Nicolas Cage, FKA Twigs és Noah Jupe egy különleges filmprojektben készülnek együtt szerepelni, amely Jézus életének kezdetét dolgozza fel egy eddig nem látott perspektívából.

A Collider információi szerint a film, melynek címe The Carpenter (Az ács), egy ókori római család történetét meséli el, amelynek tagjai között szerepelhetnek a Biblia ismert alakjai, Mária, József és Jézus is. A történet alapját a gnosztikus iratok közé sorolt, 1945-ben felfedezett Tamás evangéliuma képezi, amely a család fiának természetfeletti képességeire fókuszál.

Nicolas Cage mellett az énekes-táncos FKA Twigs és a fiatal színész Noah Jupe is fontos szerepet kap a produkcióban. A Deadline információi alapján a film tengerentúli disztribúciós jogai már gazdára találtak, és a gyártó a nemzetközi piacokon is keresi a lehetőségeket.

A projekt kapcsán még nem erősítették meg hivatalosan, hogy a főszereplő család tagjai ténylegesen a Biblia Máriáját, Józsefét és Jézust ábrázolják-e, de a jelek erre utalnak. A forgatás a tervek szerint idén nyáron veszi kezdetét, így a film legkorábban jövő évben kerülhet a mozikba.