Király Viktor kritikája a tehetségkutatókról

Király Viktor, a Megasztár negyedik évadának győztese, a Palikék Világa by Manna Ilyen az élet című műsorban beszélt karrierjének mélypontjairól, házassági válságáról és a tehetségkutatók jelenlegi helyzetéről.

Király Viktor a műsorban elárulta, hogy negyvenéves korában kapuzárási pánikot élt át, ami lelki mélypontokhoz vezetett. Az énekes szerint ez az időszak különösen nehéz volt számára, mivel nem látta a jövőjét pozitívan, és ez az érzés mindennapjaira is rányomta a bélyegét.

A házasságával kapcsolatban Viktor elmondta, hogy feleségével, Anitával komoly válságon mentek keresztül, amely során a veszekedések gyakran drasztikus fordulatot vettek. A zenész szerint egy év különlét kellett ahhoz, hogy rájöjjenek, nem folytathatják így az életüket. Viktor hangsúlyozta, hogy a párterápia nem hozott megoldást, végül saját magán kellett változtatnia, hogy helyrehozhassa a kapcsolatot.

Az énekes azt is bevallotta, hogy a változás érdekében neki kellett legyőznie önmagát, és egy év után úgy döntött, hogy ideje hazahívni feleségét. Viktor szerint számos nehéz pillanatot kellett átvészelnie, amikor semmi sem érdekelte, sem a karrierje, sem a családja.

A tehetségkutató műsorokkal kapcsolatban Király Viktor úgy véli, hogy ezeknek a műsoroknak leáldozott a napjuk. Szerinte az aranykor 2005 és 2009 között volt, amikor olyan előadók kerültek ki belőlük, mint Adam Lambert vagy Kelly Clarkson. Magyarországon is hasonló a helyzet, ahol az első évadokból olyan nevek kerültek ki, mint Caramel, Tóth Vera vagy Rúzsa Magdi, de a későbbi évadok már nem hoztak ki igazi sztárokat. Király Viktor szerint a tehetségkutatók már nem termelnek újabb sztárokat, és a kishitűsége gyakran akadályozza a szakmai fejlődésben, hiszen több tucat kiadatlan dala van kiadatlanul.

"Bennem a mai napig bennem van az érzés, hogy engem zsűriztek: más döntötte el helyettem, hogy jó vagyok-e vagy sem. A média és a műsor el is döntötték, mit kell, hogy képviseljek" – taglalta az énekes, aki aztán a tehetségkutatók szerepére is kitért.

Mint mondta, manapság rendkívül nehéz megállapítani, hogy milyen produkció az, amely elnyeri majd a közönség tetszését. Az internetre feltöltött sokszínű zenei paletta egyik pillanatról a másikra emelhet fel előadókat, akiket előtte néhány hónappal még alig ismertek. Mindenesetre a világháló szeszélyesség mellett a tehetségkutatókról is megvan a véleménye: "A tehetségkutatók ideje lejárt. Ezt ne értse félre senki, de az én elméletem szerint a tehetségkutatók aranykora kifutott. Amerikában is ezt lehet látni: 2005-től 2009-ig olyan nevek jöttek ki, mint Adam Lambert vagy Kelly Clarkson, akik máig fennmaradtak. Magyarországon ugyanez van: Caramel, Tóth Vera, Rúzsa Magdi. De ahogy jöttek a következő műsorok, vagy évadok más lett a hatásuk. Már nem termeltek ki igazi sztárokat" – mondta Király Viktor.