Charlie már tíz éve nem hallgat zenét

Horváth Charlie nem lassít, még 77 éves korában is hatalmas arénabulira készül és egy könyvet is kiadott, amelyben életének történeteit meséli el.

Charlie-val egy étteremben találkoztunk, ahol beszélgettünk vele életéről, mely nem volt mindig könnyű. Az interjúban szóba került, hogy mi maradt ki az életrajzi könyvéből, miért nem játszik már hangszeren, hogyan élte meg felesége és legjobb barátja elvesztését, mennyit iszik mostanában, hogyan futott be, és van-e bármi, amit megbánt.

Charlie életrajzi könyve és a 77 történet kiválasztásának oka

A könyv megjelenése a 77. életévével kapcsolatos, amit a kiadó felkérésére írt meg. A könyv elkészítése hat napig tartott, és az eladási listák élén álló mű tele van vad sztorikkal, bár Charlie még nem merte elolvasni. Barátai szerint a könyv olvasmányos és tele van érdekes történetekkel.

Az el nem mesélt történetek és Charlie jelenlegi érzései

Charlie bevallása szerint rengeteg történet kimaradt a könyvből, és attól tart, hogy valaki sértődés miatt nem találja magát benne. Jelenleg boldog, hogy életben van, és ennek köszönhetően unokájának és fiának, Ákosnak. Nehéz időszakokon van túl, de most úgy érzi, még tud tenni valamit a családjáért. Emlékezett a borzalmas korszakra, amikor számos szerette elvesztése érte.

Charlie helye a magyar zenei életben és a hangszeres múlt

Charlie szerint a régi idők szépek voltak, és ő trombitálni kezdett, mert akkor még nem volt gitárőrület. Az éneklés csak később jött az életébe. Ma már csak énekelni akar, és bár régen több hangszeren is játszott, most már nem akarja magát szétszedni. A Pannónia Expresszben több hangszeren is játszott, de végül csak a trombita maradt.

Zenekarok és a befutás titka

Charlie sok zenekarban fordult meg, de a sors hozta így, és a kollégák gyakrabban cserélődtek, mint ő. A befutás titka számára az volt, hogy azt csinálta, amit szeretett és amiben jó volt. Magyarországon mindig is voltak jó zenekarok, de ők tudtak olyanokat játszani, mint Joe Cocker vagy a Blood, Sweat and Tears. Sok zenésztársa elment vagy betegeskedik, de Charlie szerencsésnek érzi magát, hogy még él.

A saját dalok és a hosszú társulás

A Tátrai Banddel levegős világot teremtettek, de a dalokat nem rá írták. A Charlie zenekarral azonban 1994-ben kiadott első lemezük bombasztikus volt. Charlie szerint nem unalmas negyven éve ugyanazokkal zenélni, mert szeretik őket és mindenfelé muzsikálnak. A zenekar tagjai között olyan hosszú távú társulások vannak, mint Csiszár Peti, Póta Andris és Halász Jani.

A magánélet és a whisky

Charlie tíz éve alig iszik, zenét sem hallgat, és a városba sem megy be. A koncerteken a Jég dupla whiskyvel előtt mindig töltenek neki egy kortyot, de ezen kívül csak ritkán iszik a barátokkal. Tíz éve, amióta felesége, Katika elment, zenét sem hallgat, és a lemezeit is ellopták.

A színpadi és utcai megjelenés

Charlie szerint öregszik, és próbál nem bohócot csinálni magából, de volt idő, amikor jó fazonok voltak. Felesége, Katika, aki iparművész volt, varrta a fellépő ruháikat.

Charlie a hétköznapokban és a közönség szeretete

Charlie úgy gondolja, hogy minden úgy volt jól, ahogy történt, és örül, hogy még muzsikálhat. Azt mondja, hogy a közönség egy része szemmel hallgat zenét, de a lényeg, hogy ő egy jó ember. Az énekesről az is kiderült, hogy van tizenegy kiscicája.

A mai zenei kínálatról való vélemény

Charlie sajnálja, hogy a fiataloknak nincs meg az a lehetőség, ami nekik volt, és hogy a rengeteg stílus katasztrófa. Szerinte nincsenek már igazán jó dalok, és a fiataloknak nincs lehetőségük megtanulni, hogyan közvetítsenek valamit a zenén keresztül. A gyerekek alkalmazkodnak az új világhoz, amit Charlie kutyaszarnak nevez. Cserháti Zsuzsa példáját hozta fel, aki rettenetes dalokat is képes volt eladni.

Emlékezetes történetek és a könyvbe nem fért történetek

Charlie szerint rengeteg történet nem fért bele a könyvbe, és egy ilyen könyvet jó hangulatban, sztorizással lehetne megírni.