Elindult az Index 25. születésnapi programsorozata a SopronFesten

A Sopron Feszten megkezdődött az Index 25. születésnapját ünneplő programsorozat, ahol az online média múltjáról és jelenéről ismeretterjesztő előadások hangzottak el.

Az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, Starcz Ákos, a SopronFest alapítója, Lobenwein Norbert, a neves fotóművész, Nánási Pál, valamint Weiler Péter író, festő, grafikus és Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kommunikációs igazgatója osztották meg emlékeiket és gondolataikat az Index negyed évszázados történetéről. Az eseményen minden előadó a maga szemszögéből tárta fel az online média világát és az Index szerepét ebben az időszakban.

Szabó Béla az Internetto létrejöttének emlékét idézte fel, míg Weiler Péter az internet junkie-ként kialakult fogyasztási szokásairól mesélt. Lobenwein Norbert a kultúra webes közvetítésének kihívásairól beszélt, Nánási Pál pedig mint AI-rajongó, az AI Summit rendezvénysorozatot emelte ki kedvencének. Starcz Ákos kiemelte, hogy a 25 év az internetes médiumok piacán mennyire hosszú időt jelent.