Budapest az egyik legbiztonságosabb főváros

Jó a közbiztonság a magyar fővárosban, de a rendőrfőkapitány még nem elégedett a statisztikákkal. Nincs megoldatlan gyilkosság Budapesten és a betörések, rablások és autólopások száma is drasztikusan csökken, de a kiberbűnözők bőven adnak munkát a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársainak.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy büszkék arra, hogy a pápalátogatás biztosításában is részt vehettek a társszerveikkel. Tavaly összesen 3240 rendezvényt biztosított a BRFK, és csak 13 esetben volt szükség tiltásra vagy korlátozásra. A mérések szerint Budapest az egyik legbiztonságosabb főváros, ahol a rendőrség körülbelül tizenkét perc alatt ér ki a helyszínre.

A rendőrfőkapitány beszámolt arról is, hogy Budapesten nincs felderítetlen emberölési ügy, és hogy csökken az autólopások és rablások száma, valamint a betöréseké is drasztikusan lefelé halad. Ugyanakkor a kibertérben elkövetett bűncselekmények száma növekedésnek indult.

Terdik Tamás kiemelte, hogy nemrég Csepelen fogtak el egy rekord nagyságú drogszállítmányt, és hogy sikeresen felvették a harcot az utcai versenyzőkkel szemben. Tavaly 133 alkalommal indítottak akciót ezek ellen az autósok ellen, de ennek ellenére 43 ember vesztette életét közlekedési balesetben, ami nem elégíti ki a rendőrfőkapitányt.

A rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint felkészültek arra, hogy idén februárban is megismétlődhetett volna a tavalyi antifa támadás sorozat, de időben történtek lépések, így senkinek nem esett baja. Jelenleg is zajlik a nyomozás ebben az ügyben, valamint az újbudai pedofil óvodai alkalmazottal kapcsolatban is.

: Magyar Nemzet, "Budapest rendőrfőkapitánya: Nincs megoldatlan gyilkosság a fővárosban"