Piero Fassino, az olasz Demokrata Párt képviselője parfümlopáson érték a római reptéren

A volt olasz igazságügy-miniszter, Piero Fassino szórakozottságra hivatkozva magyarázta a 130 euró értékű Chanel Chance parfüm zsebre tételét a fiumucinói reptér üzletében, azonban a bolti alkalmazottak szerint ez nem az első eset volt.

A fiumucinói reptér 1-es termináljának shopjában történt az eset, ahol Piero Fassino, az olasz Demokrata Párt tagja, egykori torinói nagykövet és volt igazságügy-miniszter, egy Chanel Chance parfümmel a zsebében próbált fizetés nélkül távozni. Az incidens április 15-én zajlott, amikor Fassino Strasbourgba tartott Rómából. A bolt biztonsági kamerái rögzítették az eseményt, és a bizonyítékul szolgáló felvételeket elküldték a civitavecchiai ügyészségnek.

Fassino azt állítja, hogy a telefonja csörgése miatt került a parfüm a zsebébe, mivel a másik kezében a bőröndjét húzta, és szándékában állt kifizetni az illatszert. A Corriere.it és a hvg.hu információi szerint azonban a duty free shop alkalmazottai korábban már kétszer is tetten érték Fassinót hasonló helyzetben, de ezekben az esetekben a képviselő kiegyenlítette a tartozását. A mostani eset kapcsán azonban a shop alkalmazottai feljelentést tettek, és a civitavecchiai ügyészség foglalkozik majd az üggyel.

Fassino felháborodását fejezte ki a média által szerinte túlzottan felnagyított eset kapcsán, amelyet csak azért helyeznek nagyobb figyelem középpontjába, mert ő ismert személyiség.