Csütörtöki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 9., csütörtök: Egy év alatt hét ezerrel nőtt azoknak a száma Magyarországon, akik valamilyen tervezett műtétre várnak, és hatmilliárd forintért került állami kézbe az élménypark.

Az elmúlt egy év során hét ezerrel emelkedett azon betegek száma Magyarországon, akik valamilyen tervezett műtétre várnak. Az Erzsébet-táborokat működtető alapítvány hatmilliárd forintért vásárolta meg az egymilliárdos állami támogatással felépült élményparkot. A Gellért téren kitűzött tibeti zászlót kínaiak takarták el, míg Hszi Csin-ping kínai államfő megérkezett Budapestre. A főváros alatt második világháborús bunkereket fedeztek fel.

A sportvilágban a Bayern München a Bajnokok Ligája döntőjének küszöbén állt, de Manuel Neuer kapus hibája után a Real Madrid három perc alatt fordított. A Ferencváros csoportellenfele bejutott a Konferencia Ligában a döntőbe.

Közlekedési információk:

Balesetek miatt két vonalon szünetel a vonatközlekedés. A Nagy Lajos király útján a Fogarasi útnál és az Egressy útnál sötétek a jelzőlámpák, így fokozott elővigyázatosság szükséges. A Budai Várban delegációs közlekedés miatt korlátozások várhatók. A IX. kerületi Albert Flórián úton a Könyves Kálmán körútnál toronydaru bontása miatt félpályás lezárásra kell felkészülni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint több autóbuszjárat is megnövekedett menetidővel közlekedik. A 218-as járat Solymár, Szarvas és az Óbudai temető között, a 222-es a Budakeszi temető és Szépilona között, a 22-es és 22A járatok a Dózsa György tér és Szépilona között, a 38-as Szigetszentmiklós, Szabadság utca és a Hárosi Csárda között, valamint a 238-as is Szigetszentmiklós és a Hárosi Csárda között lassabban érnek célba.

Időjárás:

A mai napra napos időjárást jósolnak, a hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Névnap és deviza középárfolyam:

Ma Gergely napja van. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 389,63, USD 362,62, CHF 399,19, GBP 452,4.

+1:

A csornai napelemgyár fizetésképtelenné vált, több mint 10 milliárd forint állami hitel éghet el benne.