Súlyos baleset egy dunakeszi majálison

Három ujja sérült meg egy ötéves gyermeknek a dunakeszi majálison, amelyet a helyi önkormányzat szervezett. A baleset során a gyermek kezét egy forgó játék csípte be.

A múlt héten történt eset során a kisfiú három ujja is roncsolódott, melyek közül kettőt a jövőben nem fog tudni rendesen használni. Az RTL Híradó értesülései szerint a baleset akkor történt, amikor a többi gyermek túl gyorsan hajtotta a játékot, és a kisfiú megpróbált kapaszkodni a szélében.

Az édesapa szerint a játék nem volt megfelelően összeszerelve, mivel a gyermek képes volt beletenni a kezét a forgó rész és az álló keret közé. A gyermeknek nagy fájdalmai és rémálmai voltak a kórházban, és a baleset óta kétnaponta kell kötözésre járnia, ami olyan fájdalmas, hogy minden alkalommal el kell altatni.

A család szerint a majálist szervező dunakeszi önkormányzat programirodája csak egyszer érdeklődött a kisfiú állapota felől, és közölték, hogy nem érzik magukat felelősnek a történtekért. Dencső Dávid ügyvéd szerint azonban a helyzet nem ennyire egyszerű, és szeretnék, ha a rendőrség felderítené a mulasztásokat.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság jelenleg foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz. Két évvel ezelőtt is történt hasonló baleset a városban, amelyet szintén az önkormányzat szervezett. A család válaszokat vár arra, hogy az önkormányzat mit tesz a hasonló esetek megelőzéséért. A Híradó megkereste a polgármesteri hivatalt, de nem kaptak választ.