Tragikus esemény a Balatonnál

A X. Balaton Carp Cup horgászversenyen, amelyet a világ legnagyobb pontyfogó versenyének tartanak, szombaton reggel tragédia történt: elhunyt egy versenyző. A 140 órás megmérettetésen megdőlt a balatoni pontyrekord is.

Ábrahámhegyen, a Balatonnál zajló X. Balaton Carp Cup horgászversenyen egy 40 éves magyar horgász, Tót Gergő lett rosszul szombat reggel. A 40-es helyen tartózkodó versenyzőhöz két mentőegység érkezett, köztük egy mentőhelikopter, de a mentők több mint másfél órás küzdelem ellenére sem tudták megmenteni az életét.

A verseny, amelyet a szervezők a világ legnagyobb pontyfogó versenyének neveznek, szombat reggel ért véget. A horgászok több mázsa pontyot fogtak ki, az élen álló csapat 28 darab hallal és összesen 388,35 kilogrammal vezetett.

A verseny során, amely még az előző vasárnap, április 21-én kezdődött, megdőlt a balatoni pontyrekord. Egy 35,625 kilogrammos kapitális ponty került ki a vízből, amelyet a siófoki Aranyparton az Aqvarius Team egyik tagja, Hundzsa Ferenc fogott meg szerdán.