Teljes útlezárás a 63-as főúton és hajsza az M6-os autópályán

Egy furgon és egy nyergesvontató összeütközött péntek délelőtt a 63-as főút és a 631-es út kereszteződésében, Szedres térségében.

A baleset következtében a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. Az M6-os autópálya felé az autósok Szedresen keresztül tudnak felhajtani. A Nagydorog felől érkező forgalom is Szedres irányába terelődik. Az útlezárás várhatóan addig tart, amíg a helyszínelés és a műszaki mentés befejeződik. Az arra közlekedőket arra kérik, hogy kövessék a rendőrség által kiadott terelési útvonalat.

Egy másik esemény során, Dunaszentgyörgyön, leállított autójában aludt egy férfi 2022 májusában, amikor a rendőrök egy bejelentés alapján ellenőrizni akarták. A láthatóan ittas és zavart férfi hirtelen elhajtott, és a rendőrök több településen keresztül üldözték. A menekülő lakott területen belül 70-80, azon kívül 110-130, míg az M6-os autópályán 170 km/h sebességgel próbálta maga mögött hagyni üldözőit. Az üldözés során több ember életét és testi épségét közvetlenül veszélyeztette.

Az üldözés végén a férfi egy földes úton megállt, majd gyalog próbált menekülni, de a rendőrök elfogták. Ezt követően a férfi szétfejelte az egyik rendőrautót, több mint 60 ezer forint kárt okozva.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja az elkövetőt. A vádlott többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, korábban több közlekedési szabálysértést elkövetett. Az ügyészség 3 év börtönt és 6 év közügyektől való eltiltás kiszabását indítványozta a Paksi Járásbíróságnál, valamint azt is, hogy végleges hatállyal tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Borítóképünk illusztráció.