Gázolt a vonat Kecskeméten

Kecskeméten, a Márvány utcánál a Szegedről Budapestre tartó Napfény InterCity (IC 733) elgázolt egy embert, a helyszínre a kecskeméti hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek a műszaki mentési munkálatokhoz.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset a Márvány utcánál történt. A mentési munkálatok során a kecskeméti és a kiskunfélegyházi tűzoltók együtt dolgoztak a helyzet kezelésén. A vonaton utazó mintegy négyszáz ember számára mentesítő autóbuszjáratot biztosítottak. A Mávinform tájékoztatása szerint a gázolásban érintett IC 733-as vonat utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével leszállították, és a kecskeméti állomásra beviszik őket, onnan pótlóbusszal utazhatnak tovább Budapest felé.

A Mávinform szombat esti közleménye szerint a baleset miatt szünetel a forgalom Kecskemét és Katonatelep között, várhatóan késő éjszakáig. A vasúttársaság pótlóbuszt rendelt a Kecskemét és Nagykőrös közti szakaszra, és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani. A Kecskemétről Külsőhalasra 19:21-kor induló InterRégió (7801) bevárja az átszálló utasokat, emiatt várhatóan 40-60 perces késéssel közlekedik a teljes útvonalán.