Családbarát Kórházi Osztály díjak átadása

Hatodik alkalommal adták át a Családbarát Kórházi Osztály díjakat a Magyar Kórházszövetség Kongresszusán, ahol idén először a magánegészségügyi intézmények is részt vehettek a versenyben. Összesen 18 osztály részesült elismerésben.

A Magyar Kórházszövetség, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesületének közös kezdeményezése keretében a magánegészségügyi intézmények ember- és családbarát jó gyakorlatait is díjazták. A Családbarát Magánegészségügyi Intézmény díjat a Mediteam Szeged Zrt. érdemelte ki, ahol 40 szakterületen 60 szakorvos látja el a betegeket 15 orvosi rendelőben. A Mediteam Szeged Zrt. rendszerszintű monitoringot alkalmaz, és nyitott a betegek és kollégák javaslataira.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja nyerte el a 2024 Családbarát Kórháza címet, amely családbarát stratégiával, esélyegyenlőségi tervvel és az egyetemmel való szoros együttműködéssel tűnik ki. Az intézményben betegklubok működnek, tolmácsok segítik a kommunikációt, és az UDMediversity nevű ingyenes applikációval támogatják a betegek tájékozódását.

A közönségdíjat a "Kiskunhalason szültem, szülök" Facebook-csoport kapta, amely a 2020-as létrehozása óta már több mint 5200 tagot számlál, és ahol a kórházi dolgozók is aktívan részt vesznek a közösségi életben.

Az elmúlt évek során összesen 89 Családbarát Kórházi Osztály címet osztottak ki, és idén további 18 osztály részesült ebben az elismerésben, köztük többek között a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, a Budai Irgalmasrendi Kórház, valamint a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika is.