750+ lóerős biturbó V8 és zöld rendszám, így óvja a környezetet a Bentley

A Bentley, a hagyományosan luxusautóiról ismert brit márka, a környezettudatosság jegyében váltásra készül: a W12-es motorok helyett egy új V8-as hajtásláncot vezetnek be.

A Bentley hosszú évek óta ismert a 6 literes biturbó W12-es benzinmotorjairól, azonban ezek a motorok hamarosan eltűnnek a gyártósorról, az utolsó példányok idén nyáron kerülnek ki a gyártásból. A váltás részeként a márka bejelentette, hogy a W12-es motorokat egy vadonatúj plugin hibrid V8-as hajtáslánc fogja váltani, amely az Ultra Performance Hybrid néven futó technológiát használja.

Az új hajtáslánc "szíve" egy 4 literes V8-as benzinmotor lesz, amely hibrid technológiával kiegészítve több mint 750 lóerős teljesítményre képes. A Bentley még nem közölte, hogy pontosan milyen akkumulátort használnak majd az új rendszerben, de azt már elárulták, hogy a tisztán elektromos üzemmódban elérhető hatótáv körülbelül 80 kilométer lesz.

A legendás W12-es motorokból az elmúlt két évtized alatt 105 ezer darab készült, és a nemrég bemutatott Batur kupéban, illetve kabrióban ez a motor 750 lóerős teljesítményt és 1000 Nm-es nyomatékot produkál. A Bentley Ultra Performance Hybrid rendszerével a márka zöld rendszámot is kap, ami tovább erősíti a környetvédelmi elkötelezettségüket.