Az Apple és az OpenAI együttműködése az iOS 18-ban

Az Apple és az OpenAI közös bejelentést tervez az Apple június 10-i WWDC fejlesztői konferenciáján, amely az iOS 18 fő újdonságaként a mesterséges intelligenciát helyezi előtérbe. A Bloomberg információi szerint az együttműködés keretében az iOS eszközökön és felhő alapú szolgáltatásként is elérhetővé válhat az OpenAI technológiája, ami kihívást jelenthet a vállalat számára az Apple-felhasználók nagy száma miatt.

Az iOS és iPadOS számos beépített alkalmazása, így a levelezés, a fotók, a jegyzetek, a spotlight, az Apple Music, az Apple Maps, a Messages, az egészség app és az iWork-csomag is átalakulhatnak az új mesterséges intelligencia integrációjának köszönhetően.

A Siri hangasszisztens továbbfejlesztésével a cég a "proaktív intelligenciát" célozza meg, amely automatikusan összefoglalná a telefonra érkező értesítéseket, a híroldalak push-üzeneteit, a beérkező hangüzeneteket leírná, és ezek alapján például automatikusan hozzáadná az időpontokat a naptárhoz.

Bár az Apple AI technológiája még nem áll készen saját chatbot kiadására, a vállalat tudatában van a felhasználói igényeknek, és ez motiválhatta az OpenAI-val való együttműködést az iOS 18 funkcióinak fejlesztésében.

Az együttműködés hosszú távú jellege egyelőre kérdéses, és az Apple további tárgyalásokat folytat a Google Gemini mesterséges intelligenciájának átvételéről is, bár a két cég még nem jutott dűlőre, és a WWDC konferenciáig már csak három hét van hátra.

: Bloomberg, PCMAG, HD Blog