Rafael Nadal és Carlos Alcaraz: Egy álompáros a párizsi olimpián?

Rafael Nadal, a spanyol teniszlegenda, nyitott arra az ötletre, hogy a fiatal spanyol csillaggal, Carlos Alcarazzal párosban induljon a párizsi nyári olimpián. Nadal, aki 22 Grand Slam-tornát nyert már meg, izgalmasnak találja az ötletet, hogy a 20 éves, kétszeres Grand Slam-bajnok Alcarazzal együtt versenyezzen az ötkarikás játékokon.

Nadal elmondta, hogy Alcaraznak, aki korábban kifejezte vágyát, hogy példaképével, Nadallal játsszon az olimpián, nem kell külön kérnie ezt a lehetőséget. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a két spanyol teniszező együtt fog indulni Párizsban.

A 37 éves Nadal, aki várhatóan a jelenlegi szezon végén vonul vissza, úgy véli, hogy nagyszerű lenne, ha az olimpia előtt néhány tornán már összecsiszolódhatnának Alcarazzal. Így szeretnének némi tapasztalatot szerezni egymás oldalán.

Nadal korábban már kétszer is olimpiai bajnok lett: 2008-ban egyéniben, míg 2016-ban párosban ért a csúcsra. Ezzel szemben Alcaraz, aki szintén volt már világelső, most debütálhat az olimpián.