Bombaigazolást jelentettek be Debrecenben

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének munkatársai között üdvözölhetik László Csabát, aki jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik az edzői pályán.

László Csaba edzői karrierje Németországban, a Borussia Mönchengladbach csapatánál vette kezdetét, majd a magyar válogatott másodedzőjeként, a Ferencváros trénerjeként, Uganda és Litvánia nemzeti csapatainak vezetőjeként, valamint a skót Hearts és Dundee United csapatoknál is dolgozott.

Balogh László, a DESKI igazgatója szerint László Csaba hozzáállása és nemzetközi tapasztalata nagyban hozzájárul majd az intézet tudományos eredményeihez. Az igazgató kiemelte, hogy az egyetem és az intézet számára is fontos a nemzetköziesítés, amelyben László Csaba széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszere is segítségükre lesz, különösen a Skócia felé történő nyitásban.

A Debreceni Egyetem ősszel indítandó labdarúgó szakedző képzésében is számítanak az új kolléga szakmai hozzájárulására. László Csaba a labdarúgás mellett az edzéselmélet és edzéstudomány területén is gazdag tapasztalatokkal és tudással erősíti majd a hallgatókat. Emellett a DEAC regionális tehetségközpontként működő labdarúgó szakosztályának szakmai mentorálására és támogatására is készen áll, és a DEAC NB III-as szakmai stábja is számíthat rá.

László Csaba maga is kihívásként tekint új munkájára, és úgy véli, hogy szakmai tanácsadóként jelentős hozzáadott értéket képes nyújtani a Debreceni Egyetem sportökoszisztémájához. Megjegyezte, hogy a Debreceni Egyetem és a Sporttudományi Koordinációs Intézet tevékenységei, elképzelései pozitív irányba mutatnak, és európai színvonalon működnek a sporttal kapcsolatos területek.