New York régóta nem élt át ekkora drámát

A New York Knicks kosárcsapata 2–0-ra vezet az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportjának elődöntőjében az Indiana Pacers ellen, öt sérült kulcsjátékos nélkülözése ellenére is. A Nagy Alma sportrajongói rég nem tapasztaltak hasonló drámát.

A Knicks drámai győzelmet aratott az Indiana Pacers felett, 130–121-re, annak ellenére, hogy öt kulcsjátékosukat sérülés miatt nélkülözniük kellett a főcsoport-elődöntő második meccsén. A hiányzó játékosok között volt Julius Randle, Mitchell Robinson, Bojan Bogdanovic, valamint Jalen Brunson és OG Anunoby, akik másfél negyedet hagytak ki a meccsből.

A Madison Square Gardenben a celebek is tiszteletüket tették, többek között Ben Stiller, Kevin Bacon, Chris Rock, Spike Lee, Ice Spice, valamint a Knicks egykori játékosai és Reggie Miller, a kommentátor.

A mérkőzés során Jalen Brunson, a Knicks vezéregyénisége és az idei MVP-szavazás ötödik helyezettje, sérülés miatt az öltözőbe kényszerült, de a nagyszünet után visszatért és 29 ponttal zárta a meccset, csapata legjobbjaként. A közönség "MVP! MVP!" skandálással ünnepelte őt.

Brunson egyetemi évfolyamtársai, Josh Hart és Donte DiVincenzo is kiválóan teljesítettek, hárman együtt 76 pontot szereztek, OG Anunoby pedig egyéni playoff-karriercsúcsot jelentő 28 ponttal zárt.

NBA, rájátszás, 2. kör

Keleti főcsoport

  • New York Knicks–Indiana Pacers 130–121
  • Legjobb dobók: Brunson 29, DiVincenzo és Anunoby 28–28, Hart 19 (15 lepattanó, 7 gólpassz), Hartenstein 14 (12 lepattanó, 8 assziszt), illetve Haliburton 34, Toppin 20, Nembhard 15, Siakam 14, Sheppard 11, McConnell 10 (12 gólpassz).

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Knicks javára.