A Bugatti Chiron utódjának első képei

Megérkeztek az első képek a Bugatti új hiperautójáról, amelyet június 20-án mutatnak be hivatalosan, és amelyet egy 1800 lóerős hibrid motor hajt majd.

A Bugatti Chiron utódjáról készült fotók már nyilvánosságra kerültek, melyeket június 20-án fognak hivatalosan is bemutatni. Az autó egyelőre álcázó fóliával van leplezve, de már most is látható, hogy új V16-os hibrid motorral érkezik, amit a Cosworth fejlesztett ki, és amelynek 8300 köbcentiméteres a hengerűrtartalma. A motor maximális fordulatszáma 9000 fordulat/perc lesz, és három elektromos motorral egészül ki, melyek összteljesítménye 1800 lóerőt ígér. Az elektromos hajtáslánc fejlesztője a horvát Rimac, amely cég a Porsche részulajdonában áll, és amelynek saját elektromos autója, a Nevera is 1917 lóerős teljesítményre képes.

A jármű tervezési munkálatai már 2021 óta zajlanak, és az autó dizájnját azóta nyugdíjba vonult Achim Anscheidt, a korábbi Bugatti formatervezési igazgatója készítette el, akinek helyét Frank Heyl vette át. Az új modell egy teljesen új alvázra épül, és nem lesz közös alkatrésze a Chironnal, továbbá a tervek szerint 500 darabnál kevesebb példány fog készülni belőle.

A tervek szerint a Chiron utódjának gyártása 2026-ban kezdődik meg.