Az OpenAI új keresője: ChatGPT a Google kihívója lehet

Az OpenAI fejlesztése lehetővé teheti, hogy a ChatGPT a jövőben az interneten keressen válaszokat, és azokat forrásmegjelölésekkel együtt szolgáltassa.

Az OpenAI által fejlesztett új keresőszolgáltatás komoly konkurenciát jelenthet a Google számára. A Bloomberg értesülései szerint a ChatGPT funkcionalitását bővítik egy olyan szolgáltatással, amely az interneten valós időben képes keresni a felhasználók kérdéseire adandó válaszokat, és ezeket hivatkozásokkal együtt mutatja majd be.

A Bloomberg információi szerint a kereső már kísérleti üzemmódban működik, de a fejlesztők még finomítják a rendszert. A lap hozzáteszi, hogy a funkció egy változata képes lehet illusztrációkat is mellékelni a szöveges válaszokhoz, amennyiben erre szükség van.

A ChatGPT jelenleg is rendelkezik egy kereső funkcióval, amelyet a fizetős ügyfelek használhatnak, de ez a rendszer még nem tökéletes, hibás leírásokat vagy helytelen hivatkozásokat is tartalmazhat.

Az OpenAI korábban létrehozott egy search.chatgpt.com aloldalt, amely kezdetben a ChatGPT főoldalára irányította át a látogatókat, jelenleg azonban csak egy üzenetet jelenít meg arról, hogy a tartalom nem található.

Habár az OpenAI még nem erősítette meg hivatalosan az internetes kereső fejlesztését, a lépések arra utalnak, hogy a vállalat ezen az úton halad tovább, hogy versenyben maradjon a riválisaival.

Amennyiben az OpenAI mesterséges intelligenciára alapuló keresője elterjed, az jelentős változásokat hozhat az internetezési szokásokban, és új élményeket nyújthat a felhasználóknak.