Jeff Bezos és a munka-magánélet körforgása

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos szerint a munka és a magánélet közötti egyensúly helyett a kettő harmóniájára kell törekedni.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója nem támogatja a "work-life balance", azaz a munka és a magánélet egyensúlyának gondolatát, mivel úgy véli, hogy a munka és az élet egy körforgást alkot. Bezos egy 2018-as rendezvényen elmondta, hogy a dolgozókat a munka és a magánélet harmóniájára tanítja, nem pedig arra, hogy a két terület egyensúlyban legyen.

A vállalatvezető szerint, ha az ember boldog a munkahelyén, akkor energikusabban tér haza, ami jobbá teszi őt mint férjet és apát. Hasonlóképpen, ha otthon érzi jól magát, akkor jobb főnökként és kollégaként tér vissza a munkába. Bezos ezt egy 2016-os interjúban osztotta meg, amelyet a Vox magazinnak adott a Code Conference nevű eseményen, és amelyet a Business Insider idézett.

A milliárdos azt is hangoztatta, hogy sokaknak túl magasak az elvárásaik a munka és a magánélet ideális egyensúlyával kapcsolatban. Bezos élete az elmúlt években jelentősen megváltozott: 2021 júliusában lemondott az Amazon vezérigazgatói posztjáról, és helyére Andy Jassy került. Azóta Bezos a Blue Origin űrkutatási vállalatára, a filantrópiára koncentrál, és világ körüli utazásokat tesz menyasszonyával, Lauren Sanchez-zel.