Tóth Krisztina: Hűtőmágnes

A két nagydarab, pisztolytáskás rendőr nehezen fér el egymás mellett a szűk előszobában, ahol a házigazda, aki a bejelentést tette, biztatja őket, hogy menjenek tovább előre. A házigazda azt állítja, hogy eltűnt a felesége, de a rendőrök kérdőre vonják, vajon tényleg eltűnt-e, vagy csak elutazott-e valahová. A férfi hevesen tagadja, hogy a felesége rokonoknál vagy barátnőknél lehetne, hiszen azokkal nem tartja a kapcsolatot.

A rendőrök a lakásban járkálva próbálnak nyomokat találni, miközben a házigazda a feleségének eltűnésének körülményeiről beszél. A férfi szerint a felesége nem hagyhatott volna maga után rendetlenséget, mint például a teli szemetest vagy a koszos edényeket.

A nyomozás során felmerül a kérdés, hogy a nő talán nem volt egyedül, és esetleg egy ismerősével távozott, anélkül, hogy szólna. A rendőrök érdeklődnek, hogy volt-e a feleségének szeretője, de a férj határozottan cáfolja ezt, mondván, hogy harminchét éve házasok, és a felesége már hatvan éves.

A rendőrök további kérdéseket tesznek fel, és a férj egyre kétségbeesettebben próbálja meggyőzni őket a felesége eltűnéséről. A rendőrök azonban nem zárják ki, hogy a férj maga rendezhette meg a felesége eltűnését, és szembesítik azzal, hogy miért nem jelentette az eltűnést azonnal.

A rendőrök távozása után a férj magára marad a lakásban, ahol a hűtőmágnesek közül az egyik, egy "Venice" feliratú darab leesik és kettétörik. A férfi sírva fakad, és elkezd elmosogatni.