Ferihegyi úti halálos baleset: Kitoloncolt nepáliak és embercsempész ügye

Napokkal a ferihegyi úti halálos baleset előtt kitoloncolták az érintett hét nepáli állampolgárt Magyarországról, akiket egy 21 éves moldáv embercsempész hozhatott vissza az országba. A rendőrség jelenleg is keresi a nepáli állampolgárokat és a moldáv embercsempészt, akik a baleset után elmenekültek a helyszínről.

Április 18-án este egy külföldi rendszámú jármű Budapest XVIII. kerületében, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé vezető úton ütközött egy szemből érkező magyar rendszámú autóval. A baleset következtében a magyar autóban utazó középkorú férfi és nő életét vesztette.

A balesetet okozó járművet egy 21 éves moldovai állampolgár vezette, aki a helyszínről hét nepáli utasával együtt távozott. A rendőrség segítségnyújtás elmulasztása miatt körözést adott ki ellenük.

Az RTL Híradó információi szerint a nepáli állampolgárokat az autóban hagyott hivatalos papírok alapján azonosították. A rendőrség négy nappal a baleset előtt Bács-Kiskun megyében fogta el őket, majd következett a kitoloncolásuk. Feltételezések szerint a moldáv embercsempész szervezhette meg ismételt belépésüket Magyarországra.

Máron René ügyvéd szerint valószínű, hogy a nepáliak újra megpróbálják elérni céljukat, amely leggyakrabban Németország szokott lenni. Az embercsempészek a kitoloncolás ellenére is újra próbálkoznak, mivel csak sikeres átjutás esetén kapják meg a díjazásukat.

A rendőrség továbbra is keresi a baleset elkövetőit. Amennyiben sikerül őket elfogni, a nepáli állampolgárokat ismételten kitoloncolhatják, míg a moldáv embercsempész Magyarországon börtönbüntetésre számíthat.