Deutsch Tamás készen áll a vitára az EP-listavezetőkkel

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának vezetője kijelentette, hogy kész vitázni a többi listavezetővel, és optimista a június 9-i EP-választásokat illetően.

Deutsch Tamás az RTL-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy kész minden listavezetővel vitába szállni. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az ellenzék listavezetői inkább a vita lehetőségéről szeretnének vitázni, amibe ő nem kíván belemenni. A technikai részleteket pedig a szakértő munkatársak közötti egyeztetésre bízná.

A politikus választási várakozásairól is beszélt, emlékeztetve arra, hogy a Fidesz-KDNP az eddigi négy európai parlamenti választáson is győzedelmeskedett Magyarországon. Deutsch Tamás szerint az ötödik választás is sikert hozhat a pártszövetségnek, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a korábbi 13 mandátumnál többet, akár 14 vagy 15 mandátumot is szerezzenek a megszerezhető 21-ből.

Az európai parlamenti listavezetők között szerepel többek között a Fidesz-KDNP-t Deutsch Tamás, a Mi Hazánk Mozgalmat Toroczkai László, a Tisza Pártot Magyar Péter, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot Le Marietta, a Megoldás Mozgalmat Huszár Viktor, a DK-MSZP-Párbeszédet Dobrev Klára, az LMP-t Ungár Péter, a Momentumot Donáth Anna, a Második Reformkort Vona Gábor, a Jobbik-Konzervatívokat Róna Péter, valamint a Mindenki Magyarországa Néppártot Márki-Zay Péter képviseli.