Fradi veresége az Esbjerg ellen, de még van esély a BL-csodára

A Ferencvárosi TC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata szoros küzdelemben 26–25-ös vereséget szenvedett a Team Esbjerg csapatától a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, így minimális hátrányból várhatja a május 5-i visszavágót.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria hazai pályán maradt alul a dán Team Esbjerg csapatával szemben a női kézilabda-Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Fradi a csoportkörben nem mutatott meggyőző teljesítményt, és csak más csapatok eredményeinek köszönhetően jutott tovább a csoportból. A nyolcaddöntőben a Brest Betagne csapatát sikerült kiejteniük, ami után a háromszoros dán bajnok és tavalyi BL-elődöntős Esbjerg csapatával kerültek szembe.

A Fradi korábban már legyőzte az Esbjerg csapatát a 2023-as szezonban, de a csoportmérkőzéseken kétszer is alulmaradtak velük szemben. A mostani mérkőzésen a kapusok, köztük Böde-Bíró Blanka kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, 13 lövést védve, de a dánok végül háromgólos előnyre tettek szert az első félidőben.

A második félidőben a Fradi hibáit kihasználva az Esbjerg néggyel is elhúzott, de a magyar csapat nem adta fel és egyenlített, azonban a dánok ismét megléptek. A mérkőzés végén Simon Petra révén még volt esély az egyenlítésre, de a labda elakadt a védelemben, így a 26–25-ös eredmény maradt a vége.

A visszavágó Dániában kerül megrendezésre május ötödikén, ahol a Fradi egy gólos győzelem esetén hétméteresekkel, két gólos előnnyel pedig közvetlenül a négyes döntőbe jutással folytathatja a küzdelmet. A párharc győztese jut a június első hétvégéjén Budapesten sorra kerülő négyes döntőbe.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája negyeddöntő

első mérkőzés:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán) 25–26 (11–13)
  • lövések/gólok: 44/25, illetve 44/26
  • gólok hétméteresből: 4/3, illetve 6/3
  • kiállítások: 6, illetve 6 perc
  • 18:00 Vipers Kristiansand–Győri Audi ETO KC