Kompromittáló felvétel Marciniakról, a Real Madrid „házibírójáról”

A labdarúgó-Bajnokok Ligája szerdai elődöntő visszavágóján a Real Madrid 2–1-re legyőzte a Bayern Münchent, amivel 4–3-as összesítéssel búcsúztatta őket, de a mérkőzést követően Szymon Marciniak játékvezetőt heves kritika érte.

A Zona Blaugrana portálon megjelent egy videó és egy fotó, amelyen Marciniak neszeszere látható a Real Madrid címerével. A felvétel egy évvel ezelőtt készült, és a játékvezetőt ábrázolja az öltözőben, a neszeszerrel mellette. A kistáskán lévő címer miatt felmerül a kérdés, hogy Marciniak vajon a spanyol rekordbajnoknak szurkol-e, vagy esetleg ajándékba kapta a táskát a klubtól.

A mérkőzésen több vitatható ítélet is született, például a Bayern München egy potenciális egyenlítő gólját érvénytelenítették a 103. percben, amit Marciniak leshelyzet miatt fújt le, még mielőtt az asszisztens jelezte volna a lesállást. A felvételek szerint azonban Mazraoui és Thomas Müller, aki a labdát De Ligtnek fejelte, nem állt lesen.

A Bayern München edzője, Thomas Tuchel és Müller is panaszkodott a játékvezetői döntések miatt, Müller szerint a partjelző elnézést kért a hibájáért.

(Borítókép: Szymon Marciniak játékvezető. Fotó: Chris Brunskill / Fantasista / Getty Images)