Aaron Sorkin dolgozik A közösségi háló folytatásának forgatókönyvén

Aaron Sorkin, aki Oscart nyert A közösségi háló című film forgatókönyvéért, jelenleg a film folytatásának szkriptjén dolgozik, amely a Variety szerint a Facebook, jelenlegi nevén Meta elmúlt közel másfél évtizedes történetét fogja feldolgozni.

A 2010-es eredeti film, melyet David Fincher rendezett és Jesse Eisenberg alakította benne a fiatal Mark Zuckerbergöt, nagy sikert aratott. Sorkin a Town Podcast egyik adásában beszélt a folytatásról, és úgy véli, hogy a közösségi média óriás elmúlt évei is megérdemlik, hogy filmvászonra kerüljenek.

Sorkin a podcastban kifejtette, hogy a Facebookot teszi felelőssé azért, ami 2021. január 6-án történt, amikor Donald Trump hívei megostromolták a Capitoliumot, hogy megakadályozzák az 2020-as elnökválasztás eredményének hitelesítését. Az esemény során és következtében kilenc ember vesztette életét, és sokan kerültek börtönbe.

Sorkin szerint a Facebook algoritmusai a lehető legmegosztóbb tartalmakat részesítik előnyben, mivel ezek növelik az interakciók számát. Úgy véli, hogy a vállalatnál a növekedés és a tisztesség közötti állítólagos feszültség helyett csupán a növekedés dominál.

A forgatókönyvíró hozzátette, hogy ha Mark Zuckerberg egy nap arra ébredne, hogy rájön, nincs olyan, amit csak 120 milliárd dollárból lehet megvenni, de 119 millióból még nem, akkor talán nagyobb hangsúlyt fektetnének a tisztességre és integritásra.

Sorkin korábban is említette már a folytatás tervét, de kiemelte, hogy a projekt csak akkor valósulhat meg, ha azt David Fincher rendezi. Fincher egyelőre nem kötelezte el magát a projekt mellett, Eisenberg viszont jelezte, hogy szívesen visszatérne a Meta vezetőjének szerepébe.