Vérre van szüksége a vagonon megégett Matyinak

Egy 19 éves fiú, Matyi súlyos sérüléseket szenvedett, amikor egy tehervagon tetejére mászva áramütés érte. A balesetet követően a család és a barátok véradást és adománygyűjtést szerveznek a gyógyulásához szükséges vér és a rehabilitációs költségek biztosítása érdekében.

A tragédia április 25-én történt, amikor a végzős gimnazista Matyi és két barátja az egri pályaudvarra látogatott, hogy fényképeket készítsenek. Matyi felmászott egy tehervagon tetejére, hogy belenézzen, ekkor érte a 25 ezer voltos áramcsapás. A fiú mintegy 70 százaléka égett meg, és eszméletlenül zuhant le a magasból. A mentők érkezéséig barátai a mentők diszpécserének segítségével próbálták életben tartani, majd mentőhelikopter szállította Budapestre, a Honvédkórházba, ahol jelenleg is kezelik, és mesterséges altatásban tartják.

Matyi állapota lassan javul, de a gyógyulás még messze van. A család egyik ismerőse szerint a fiút időnként felébresztik, de aztán visszaaltatják. A fiú szinte a teljes törzsén és a végtagjain is égési sérüléseket szenvedett, a rá váró kezelésekhez még hónapokon át vérre lesz szüksége.

A fiú kezeléséhez szükséges vér biztosítása és a rehabilitációs költségek fedezése érdekében a család és barátok véradást és adománygyűjtést szerveztek. Az egész település összefogott Matyiért, és sokan állnak sorban, hogy segítsenek. A helyi csapat, a Pétervására SE, egy jótékonysági főzést is szervez, amelynek bevételét a fiú családjának ajánlják fel. A faluban olyan is van, aki már azt tervezi, hogy bár nemrégiben már adott vért, a kötelező 56 nap letelte után újból elmegy.

Kovács Gyula, az egyesület edzője szerint a felajánlók gulyáslevest főznek majd 70 főre, és a támogatói jegyek 500 forinttól kezdődnek. Aki 4 ezer forint felett vásárol, azt a meccs után vendégül látják a klubhelyiségben. Szombaton a Pétervására SE a Váraszói SE-vel játszik rangadót, és Kovács Gyula kezdeményezésére jótékonysági főzést rendeznek, a jegyek eladásából származó bevételt pedig a fiú családjának adják majd.

Matyi szülei, amikor csak lehetőségük van, a budapesti kórházban vannak, és minden idejüket a fiuk mellett töltik. A közösségi oldalon keresztül üzentek: Matyi erős és harcos, és ők teljes erővel mellette állnak. Az egri Hello Racing nevű Facebook-oldal is megosztotta a rallykedvelő fiú családjának posztját, amely szerint a rokonok a kamasz rehabilitációs költségeinek fedezésére további adományokat gyűjtenek.